TPOok!

 
avatar
   
OMG

Herenclub laat na 150 jaar toch vrouw toe

LONDEN – Een exclusieve herenclub in Londen heeft voor het eerst een vrouw geaccepteerd als lid. De bijna 150 jaar oude Savile Club laat in principe alleen mannen toe, maar maakte een uitzondering toen één van de leden een geslachtsverandering onderging.

Niet iedereen ziet het besluit als een stap richting gendergelijkheid. Critici klagen dat de privéclub vrouwen discrimineert die niet als mannen zijn geboren. ''Dus jullie laten vrouwen toe, mits ze eigenlijk mannen zijn. Wow, erg verlicht'', klonk het op Twitter.

De club, die in 1868 de deuren opende, weigerde de beslissing toe te lichten.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.