Doneer aan TPO
 

Nieuwe Miss Turkije 2017 na tweet titel kwijt

Door: , 20:16, 22 september 2017

ISTANBUL – Een dag na haar verkiezing tot Miss Turkije 2017 is de nieuwe schoonheidskoningin Itir Esen haar titel ontnomen na een tweet over de poging tot staatsgreep in Turkije.

Het organiserend comité noemde de controversiële tweet onaanvaardbaar en onverenigbaar met het doel om het beeld van Turkije in de wereld te bevorderen.

Volgens de krant 'Sözcü' had Esen precies een jaar na de couppoging geschreven: "Ik heb deze ochtend mijn periode gehad, om de martelarendag van 15 juli te vieren. Ik vier de dag door te bloeden voor onze martelaren."

De organisatie liet vrijdag weten na een grondig onderzoek tot de conclusie te zijn gekomen dat het Twitter-bericht daadwerkelijk afkomstig is van de 18-jarige Esen. De bij de Miss-verkiezing tweede geplaatste Asli Sümen is nu de titel toegekend.

Bij de poging tot staatsgreep tegen president Recep Tayyip Erdogan zijn op 15 juli 2016 volgens officiële cijfers ongeveer 250 mensen gedood in Turkije.

 
ingezonden mededeling

De deals van vandaag op Dealert.nl

 
Tot wo. as. op dealert.nl. De Anki Cosmo zelfdenkende robot! Een RGB-lichtbox met remote voor €14,93 en snel geleverd. We hebben nog wat supergoedkope RFID-pasjeshouder voor maar 12 euro. Een turbo-mini-kacheltje bekend van tv maar dan veel goedkoper! We hebben full-leather kookschorten voor €24,95 en tot slot een pizzamaker voor op tafel. Zit er vandaag niks leuk bij? Mis niks en check onze inschrijfpagina voor de nieuwsbrief met veel geheime content.  
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace