Doneer aan TPO
 

Pannenkoekbeslag voor Griekse inspecteurs

Door: , 12:35, 02 september 2017

ATHENE (ANP/DPA) – De uitbater van een cafetaria op het Griekse eiland Lefkada werd vrijdag zo kwaad bij een controle van de Griekse belastingdienst dat hij twee inspecteurs overgoot met pannenkoekbeslag. Dat zei het hoofd van de belastingdienst, Giorgos Pitsilis, zaterdag op de Griekse radio.

De cafetaria-uitbater, die inmiddels is gearresteerd, wilde met zijn actie protesteren tegen de in zijn ogen niet-aflatende controles door de belastingdienst. ,,Er zijn mensen die geloven dat ze weg kunnen komen met scheldpartijen, handtastelijkheden en andere aanvallen'', zei Pitsilis. ,,We laten ons niet intimideren'', voegde hij daaraan toe.

De Griekse overheid probeert met controles de belastingmoraal van burgers en bedrijven te verbeteren. Vooral het sjoemelen met de btw-afdracht door ondernemers is in het Zuid-Europese land een wijdverbreide praktijk. Duitse wetenschappers denken dat de omvang van de schaduweconomie van Griekenland ruim een vijfde van het bruto binnenlands product van het land bedraagt.

 
ingezonden mededeling

De deals van vandaag op Dealert.nl

 
Tot wo. as. op dealert.nl. De Anki Cosmo zelfdenkende robot! Een RGB-lichtbox met remote voor €14,93 en snel geleverd. We hebben nog wat supergoedkope RFID-pasjeshouder voor maar 12 euro. Een turbo-mini-kacheltje bekend van tv maar dan veel goedkoper! We hebben full-leather kookschorten voor €24,95 en tot slot een pizzamaker voor op tafel. Zit er vandaag niks leuk bij? Mis niks en check onze inschrijfpagina voor de nieuwsbrief met veel geheime content.  
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace