TPOok!

 
avatar
   
OMG

Vrouw wint driekwart miljard dollar in lotto

WASHINGTON – Een 53-jarige vrouw uit Massachusetts heeft de grootste individuele geldprijs ooit gewonnen in de Amerikaanse loterijgeschiedenis. De ziekenhuismedewerkster pakte in de nationale Powerball-lotto de jackpot van liefst 758,7 miljoen dollar, ofwel een slordige 642 miljoen euro. Ze zegde meteen haar baan op.

De winnares, omschreven als een karakteristieke, hardwerkende inwoonster van Massachusetts, kocht haar lot in Chicopee pas enkele uren voor de trekking. De winnende cijfers en getallen ontleende ze aan verjaardagen van familieleden en datums van gedenkwaardige gebeurtenissen in haar omgeving.

De kersverse multimiljonair koos voor uitbetaling ineens. Daardoor kan ze na aftrek van belastingen 'slechts' 340 miljoen dollar tegemoetzien. Volgens de regels heeft iemand alleen recht op het hele bedrag bij uitkering verspreid over vele jaren.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.