TPOok!

 
avatar
   
OMG

Diskwalificatie 20 meter voor finish bij WK

LONDEN – Lyu Xiuzhi heeft zondag bij de wereldkampioenschappen atletiek in Londen op dramatische wijze een bronzen medaille misgelopen. De Chinese snelwandelaar werd op de 20 kilometer gediskwalificeerd, op 20 meter van de eindstreep.

Een jurylid haalde Lyu Xiuzhi van het parcours omdat ze tot drie keer toe een overtreding had begaan, wat automatisch diskwalificatie betekent. Bij snelwandelen moeten de voeten in contact blijven met het wegdek, wat Lyu Xiuzhi enkele keren niet deed.

Het goud ging naar de Chinese Yang Jiayu, voor de Mexicaanse Maria Guadalupe Gonzalez. Door de diskwalificatie van Lyu Xiuzhi ging het brons naar Antonella Palmisano. Zij bezorgde Italië zo de eerste medaille bij de WK atletiek.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.