Doneer aan TPO
 

Diskwalificatie 20 meter voor finish bij WK

Door: , 16:27, 13 augustus 2017

LONDEN – Lyu Xiuzhi heeft zondag bij de wereldkampioenschappen atletiek in Londen op dramatische wijze een bronzen medaille misgelopen. De Chinese snelwandelaar werd op de 20 kilometer gediskwalificeerd, op 20 meter van de eindstreep.

Een jurylid haalde Lyu Xiuzhi van het parcours omdat ze tot drie keer toe een overtreding had begaan, wat automatisch diskwalificatie betekent. Bij snelwandelen moeten de voeten in contact blijven met het wegdek, wat Lyu Xiuzhi enkele keren niet deed.

Het goud ging naar de Chinese Yang Jiayu, voor de Mexicaanse Maria Guadalupe Gonzalez. Door de diskwalificatie van Lyu Xiuzhi ging het brons naar Antonella Palmisano. Zij bezorgde Italië zo de eerste medaille bij de WK atletiek.

 
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace