TPOok!

 
avatar
   
OMG

‘Rapportvluchteling’ naar Zwitserland

BASEL – Een tienjarige jongen uit het noorden van Duitsland was zo geschrokken van een drie op zijn schoolrapport dat hij het land uit vluchtte. De jongen durfde met het rapport niet thuis te komen en nam vrijdag eerst de trein naar Hamburg. Vervolgens nam hij de trein naar het Zwitserse Basel, meldden Duitse media zaterdag.

De jongen had een geldig treinkaartje, maar een conducteur vond het tussen Freiburg en Basel toch wel vreemd dat hij alleen op pad was. Hij waarschuwde de politie die de 'vluchteling' op het station van het Zwitserse Basel opving en naar de Duitse grensplaats Lörrach bracht.

De bezorgde ouders hadden de zoon als vermist opgegeven en gingen opgelucht op pad om hem bijna 1000 kilometer zuidelijker op te halen. De politie heeft geen idee waarom de jongen Zwitserland als uitwijkplaats koos. Het is volgens een politiewoordvoerder ook onduidelijk waarom de 'vluchteling' dacht dat hij zo'n slecht rapport had. Op de drie na was het verder een goed rapport.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.