TPOok!

 
avatar
   
OMG

‘Covfefe’ houdt de gemoederen bezig

WASHINGTON (ANP/DPA) – 'Ondanks de aanhoudende negatieve pers covfefe'. Die tweet stuurde de Amerikaanse president Donald Trump dinsdagavond laat de wereld in. Sindsdien vraagt iedereen zich af wat covfefe betekent. Het woord dat geen woord is, is inmiddels wereldwijd een begrip zonder betekenis.

Donald Trump heeft 31 miljoen volgers op Twitter en die barstten ogenblikkelijk na de tweet, die onafgemaakt lijkt, los in reacties. Het zou een code kunnen zijn of een gewone tikfout. Niet lang daarna stortten overal in de wereld de media zich op covfefe. Die opperden dat er wellicht alcohol in het spel was of dat het de presidentiële code voor het gebruik van een atoombom is. Het zou ook Russisch jargon voor 'ik treed af' kunnen zijn.

De geraadpleegde Urban Dictionary, een onlinewoordenboek waarin met name internetjargon wordt verklaard, bood eveneens geen uitkomst. Covfefe is daarin inmiddels wel al opgenomen, zonder betekenis. Een inventieve ondernemer bood woensdag al T-shirts met de opdruk covfefe aan.

Het wachten is op een reactie van Donald Trump zelf.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.