TPOok!

 
avatar
   
OMG

Weggespoeld strand na 33 jaar plots terug

DOOAGH – De inwoners van het dorpje Dooagh op een eilandje ten westen van Ierland kunnen hun geluk niet op. 33 jaar nadat het zandstrand bij het kustplaatsje door de zee verzwolgen werd, keerde het opeens weer terug.

Voordat het strand in 1984 verdween, was Dooagh op het eiland Achill een geliefde badplaats met meerdere hotels. Een aantal forse stormen kort achter elkaar zorgde er destijds echter voor dat het strand door het water werd weggespoeld. Niet lang daarna lieten de meeste toeristen het dorp links liggen en verdween vrijwel de gehele toeristensector uit de 2500 inwoners tellende plaats.

Het plaatselijke bureau voor toerisme maakt zich nu op voor de komst van wat zij hopen nieuwe drommen zonaanbidders. ,,We hopen natuurlijk dat het strand blijft, maar we kunnen het nog niet garanderen,'', zei een medewerkster van het bureau.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.