OMG

Policorwatch – Schoolboek met feiten over allochtonen is stigmatiserend

10-04-2016 15:23

Dag kinderen! Morgen weer lekker naar school? Daar kun je, naast gepolitiseerde onwetenschappelijke maar übercorrecte troep, ook onderwijs krijgen in feiten. Bijvoorbeeld over allochtonen in Nederland. Het zal nog wel jaren kosten voordat alle progressieve propaganda uit het curriculum is verdwenen, maar een onbekend boek voor maatschappijleer is al aardig op weg.

Samen sterk en solidair, dus tegen feiten

Maar feiten, lieve kinderen, komen sommige mensen niet goed uit. Feiten ondermijnen hun recht om mensen die ze niet aardig vinden, racist te noemen. Van feiten hangt dus veel af. Zie de shitstorm onder het tweetje.

Terwijl de auteurs heel voorzichtig formuleren en geen algemene uitspraken doen van de vorm ‘alle allochtonen zijn x’ en dat dit slechts één kadertje in een heel boek maatschappijleer, worden mensen die vooral anderen racist willen noemen helemaal gek.

Nieuw policor-buzzword: eenzijdig

Hoewel ze de feiten niet kunnen ontkennen, wordt nu geklaagd over de ‘eenzijdigheid van de beeldvorming’. De waarheid valt niet langer te ontkennen, dus kom je drammen over eenzijdigheid. Hiermee bedoelen deze mensen ‘feiten die ons niet aanstaan’.

Als er daar te veel van zijn, verklaren we iets als ‘te eenzijdig’. Onthoud deze nieuwe tactiek. Nu de waarheid niet meer te ontkennen valt, wordt ‘eenzijdigheid’ het nieuwe scheldwoord voor mensen die de hysterici eigenlijk het liefst voor racist zouden uitmaken. Uiteraard tegen elke prijs.

Fijne dag morgen, kinderen!