#OPHEF! Racistische cartoon ontdekt in Australische courant!

14-12-2015 15:30

 

Bovenstaande cartoon verscheen maandag in een Australische courant en sindsdien spreekt heel de Engelstalige wereld er #SCHANDE! van. Mega-ophef op Twitter, extra redactiestagiaires ingevlogen bij The Guardian, speciale rubberen vingerwapperaars zijn inmiddels online verkrijgbaar.

The Guardian belde zelfs even naar een hoogleraar sociologie (lol) om vervolgens het volgende te kunnen noteren:

 

“Dit is schokkend. Zo’n cartoon zou in De VS, Canada of het Verenigd Koninkrijk onacceptabel zijn.”

 

LOLWUT? Staat dat er echt? Ja, dat staat er echt: de vrijheid van meningsuiting is al reeds beperkt in sommige landen alwaar kennelijk een door de gedachtenpolitie opgelegd cartoonverbod van kracht is, aldus een hoogleraar sociologie van de Macquarie Universiteit. Weet u dat ook weer.

Onduidelijk is het of in genoemde landen ‘racistische’ cartoonisten, net als in Nederland gebruikelijk is, door tien man politie uit hun huis worden gesleept en enkele dagen worden vastgezet.

In Australië gebeurt dat in ieder geval niet. Daar hebben ze dus nog gewoon vrijheid van meningsuiting en vrijheid van expressie. Daar wél. Nog wel.

Al kan dat nooit lang standhouden, want vorig jaar werd een cartoonist van een andere Australische courant tot het maken van excuses gedwongen nadat hij een kwetsende cartoon over Joden had getekend. Ook die cartoon was uiteraard ‘racistisch’ (zoals inmiddels vrijwel elke lijn die buiten de safespace wordt getekend racistisch is) maar ook ‘antisemitisch’. De tekenaar ging door al het tolerante en fatsoenlijke geweld door de respectvolle policor moraalridders (lees: dankzij de digitale schandpaal) uiteindelijk door de knieën en bood zijn excuses aan voor de cartoon.

Policor kan dus zo erg zijn dat het cartoonisten in een vrij land tot excuses dwingt.

Nog even en policor zorgt ervoor dat ‘foute’ politici en ‘islamofobe’ filmmakers/columnisten op straat worden doodgeschoten…