Opinie

Bonusquote: het is weer LOL met het Nationale Hitteplan

29-06-2015 12:22

“Het hitteplan van het RIVM wordt in werking gesteld zodra voor ten minste vier achtereenvolgende dagen een maximumtemperatuur boven de 27 graden wordt verwacht. Dat is nu het geval. Ouderen, mensen in zorginstellingen, chronisch zieken en mensen met overgewicht zijn extra kwetsbaar bij hoge temperaturen. Vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid en hoofdpijn kunnen het gevolg zijn van aanhoudende hoge temperaturen.

Het RIVM adviseert in het plan onder meer om voldoende water te drinken, dunne kleding te dragen, lichamelijke inspanning ‘s middags (op het heetst van de dag) te beperken en in de schaduw te blijven. Airconditioning, zonwering en ventilatoren zijn prima geschikt om te voorkomen dat het te warm wordt in huis.”

 

U leeft misschien allang in de 21ste eeuw, waarin nieuwe technieken er voor zorgen dat u zelf wel aan een beetje kennis komt, maar uw overheid (sociaaldemocratisch stichtelijk en betuttelend sinds 1850, voor eeuwig) denkt daar heel anders over. Daar willen ze graag een beetje extra letten op ‘mensen met overgewicht’ (LOL) en ‘mensen in zorginstellingen’ (goed dat ook het RIVM de schrijnende situaties in bejaardentehuizen erkent), want die vallen als mussen van het dak zodra het kwik in Nederland de 27 klein nulletje C raakt, allemaal!

Daarom via het RIVM deze wijze woorden uit het Nationale Hitteplan (een enorm handig manifest voor imbecielen, debielen en andere volstrekt achterlijken, zeg maar zo’n beetje alle inwoners van Nederland als het aan uw betutteloverheid ligt): ‘Drink water, draag dunne kleding en besef dat ventilatoren en airconditioning kunnen voorkomen dat het te warm wordt in huis.’

BEDANKT RIVM! ZONDER JULLIE ZOUDEN NU DUIZENDEN MENSEN MET OVERGEWICHT IN EEN TE WARM HUIS MET HUN WINTERJAS AAN LIGGEN TE VERDAMPEN!

Foto: een verstandige vrouw smeert zich in met zonnebrandolie. Zon kan heel gevaarlijk zijn want zon heeft ook onzichtbare straling en daarvan kun je huidkanker krijgen hoor! Dus smeer je altijd goed in! Tenminste, als je een door de overheid erkend verstandige burger wilt zijn!

 

Lees ook: Het Groot TPO Hitteplan.