‘Lego is speelgoed van Satan’

02-04-2014 10:30

Slawomir Kostrzewa waarschuwt Poolse ouders voor LEGO. Het speelgoed is volgens hem een product van Satan en als kids er mee spelen wordt hun ziel vernietigd. De boosdoener is volgens de Poolse priester de Monsters- en Zombies-serie van de Deense blokjesboer. 

“De vriendelijke mannetjes zijn vervangen door duistere monsters. Deze poppetjes hebben gevaarlijke invloed op onze jeugd. Hun ziel kan sneuvelen en worden opgeslokt door het duistere”, aldus Slawomir in The Telegraph.

Zijn gelijk haalt hij uit een Nieuw-Zeelands onderzoek naar het legendarische speelgoed. Volgens wetenschappers zijn LEGO-mannetjes de afgelopen jaren steeds agressiever geworden.

Volgens de christelijke Pool heeft het goede de strijd verloren van het kwaad. In Super Express wuift Monika Filipowska de claim van de priester weg. “Het zijn gewoon steentjes. LEGO aan de duivel linken is gewoon fout. Straks worden kinderen nog bang van het speelgoed.”

Het is overigens niet voor het eerst dat Kostrzewa waarschuwt voor speelgoed. Eerder haalde hij al het nieuws met de boodschap dat Hello Kitty en My Little Pony duivels zijn en de plaatsvervangers van Magere Hein op aarde zijn.

Ook voor LEGO is religieuze kritiek niet nieuw trouwens. Vorig jaar kregen de Denen boze moslims op hun dak omdat de Star Wars-serie van LEGO een gebouw bevatte die wel heel veel op de Hagia Sofia in Istanbul zou lijken.

En laat dat iconische bouwwerk door veel moslims nog altijd worden gezien als een moskee, ook al is dat het in de praktijk niet meer.