Meisje plast op straat in Florence

10-03-2014 17:03

Hier foto’s van het plassende meisje.

De locals van Florence hebben het niet zo op toeristen. Buitenlanders die het populaire Italiaanse stadje bezoeken, maken er regelmatig een zooitje van en gedragen zich vaak achterlijk. De ergernis is er ook bij de taxichauffeurs op het Piazza Santa Croce. Zij zagen een Amerikaans meisje urineren op de taxistandplaats, tussen de auto’s in.

En niet alleen de taxichauffeurs zagen dit, ook mensen die op het plein zaten waren getuige van het schouwspel. Ze zagen twee meisjes tussen twee taxi’s instaan, waarbij er eentje naar beneden hurkte.

Een taxichauffeur keek het met lede ogen aan en dacht eerst dat ze haar tas liet vallen. “Ik kon het niet geloven. Ze zat daar gewoon te plassen. De ander stond er gewoon schaamteloos bij. Ik kon er met mijn hoofd niet bij, dus ik riep in het Engels: ‘Beesten!'”

Gemeenteraadslid Mario Razzanelli maakte in juni al mee dat een Amerikaans stel seks had onder het standbeeld van de middeleeuwse kunstenaar Dante Alighieri. Ook de andere taxichauffeurs schamen zich kapot om het gedrag van de toeristen. “Wij zien dit soort schaamteloze scènes elke avond”, zegt hij tegen Corriere Fiorentino.

Zo waren er eerder al drie Amerikaanse studenten die met graffiti voor duizenden euro’s schade aan monumenten aanbrachten. Ook het befaamde Ponte Vecchio werd beklad met viltstift door een Duits meisje. Dit kostte haar vader een boete van 160 euro.

Anp