Singles treiteren Valentijnsstelletjes

14-02-2014 14:56

Singles in Sjanghai hebben een manier gevonden om stelletjes dwars te zitten die op Valentijnsdag romantisch naar de film willen. Een groep vrijgezellen heeft alle oneven kaartjes opgekocht in de bioscoop waar vrijdag Beijing Love Story in première gaat. Op die manier kunnen stelletjes dus nooit naast elkaar zitten.

De grap is bedacht door iemand die sinds kort geen vriendin meer heeft, zo vertelt hij aan de Shanghai Morning Post. Toen hij nadacht over wat hij op Valentijnsdag moest doen, kwam hij op het idee. Met een stel vrienden kocht hij alle oneven genummerde bioscooptickets op voor de romantische film Beijing Love Story, die veel bezoekers zal trekken.

Op Weibo, het Chinese Twitter, plaatste hij onder de initialen UP een bericht: “Willen jullie een film zien op Valentijnsdag? Sorry, dan moet je wel apart van elkaar zitten. Afstand versterkt de liefde. Geef ons vrijgezellen ook een kans.”

UP en zijn vrienden zeggen tegen de krant dat ze er een singlesfeest van willen maken om andere vrijgezellen te helpen bij het vinden van een nieuwe liefde.