Overgrootmoeder schiet tiener dood die haar voor tweede keer overvalt

10-01-2014 11:06

Na in haar woning te zijn overvallen, besloot de 63-jarig Elzie Pipkins om een nieuwe gun aan te schaffen. Ze voelde zich thuis niet meer veilig, en haar oude wapen was zojuist buit gemaakt.

Niet veel later gebruikte ze haar nieuwe aanschaf al, toen er iemand gewapend met een shotgun haar huis binnendrong, terwijl ze daar op haar klein- en achterkleinkindjes paste. Devon Antonio Young, 16, die later dezelfde persoon bleek die haar eerder thuis had beroofd, bedreigde haar met zijn wapen en dwong haar om haar kluis open te maken.

Devon bleek gelijk te hebben dat er een paar weken nadat hij het kluisje leeggeroofd had weer iets nieuws in de kluis lag, maar hij vergiste zich in de inhoud. De overgrootmoeder pepte haarzelf op tijdens het openmaken van de kluis, en voor Devon het wist werd hij dodelijk getroffen door een kogel.

De vrouw had aan één schot genoeg, al had ze nog nooit eerder een vuurwapen afgeschoten. De politie van Shreveport, Louisiana, heeft een onderzoek ingesteld, maar verwacht niet dat er een aanklacht van zal komen. Elzie zegt na het incident niet meer geslapen te hebben. Ieder keer dat ze haar ogen dicht doet, ziet ze de jongen voor zich.