Bezopen voortvluchtige in boom “ik ben een uil”

10-01-2014 10:08

Een dronken automobilist is negen meter hoog in een boom geklommen om aan de politie te ontkomen. Een agent zag hoe een slingerende auto van de weg raakte en tegen een sneeuwheuvel knalde.

De man die uitstapte zette het vervolgens op een lopen, het bos in. Een speurhond werd gebracht en de politie van Massachusetts is gaan volgen. Na een uur zoeken in het bos spotte ze Troy Prockett (37) negen meter hoog in een boom.

Toen de politie hem opdroeg om naar beneden te komen, weigerde hij. In plaats daarvan vroeg hij met dubbele tong aan de agenten of ze die bezopen bestuurder al gevangen hadden die boven hem in de boom zit. Agenten vroegen hem vervolgens hoe het kon dat er in de sneeuw maar sporen waren van één persoon. Troy antwoordde dat hij gedragen was door die ander. Vervolgens begon hij te brabbelen dat hij maar een uil was en een heel goed persoon.

De brandweer moest er aan te pas komen om hem met een hoogwerker uit de boom te plukken. Hij verklaarde tegen agenten dat hij niet naar beneden durfde te komen omdat hij al twee keer eerder gepakt is met drank achter het stuur. “dussssss besloot ik maar om een stukje te gaan rennen.” stond er in het rapport.