TPOok!

 
avatar
   
OMG

Hebbedingetje blijkt dure diamant

LONDEN – Een 'goedkope' ring, ooit op een vlooienmarkt in Londen voor twaalf euro gekocht, is bij een taxatie op maar liefst circa 406.000 euro geschat. Het hebbedingetje bleek voorzien van een waardevolle diamant, aldus veilinghuis Sotheby’s. De eigenaresse, die anoniem wil blijven, liep zonder het te weten dagelijks rond met een edelsteen van 26 karaat om haar vinger.

De dof geworden ring uit de twintigste eeuw belandde als een goedkoop sieraad op de rommelmarkt, waar de vrouw hem dertig jaar geleden kocht. ,,Benieuwd naar de echte waarde heeft ze hem bij een juwelier laten taxeren. Die stelde al snel vast dat het om een dure diamant ging'', aldus Jessica Wyndham van Sotheby's.

De ring wordt op 7 juni bij Sotheby's geveild.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.