Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
OMG WTF BBQ

Cel geëist tegen ‘uitbuitende’ prinsessen

BRUSSEL - Tegen leden van een prinselijke familie uit de Verenigde Arabische Emiraten zijn vrijdag in België voorwaardelijke celstraffen van anderhalf jaar geëist. Ze verbleven in 2008 enkele maanden in een Brussels hotel en zouden 23 vrouwelijke personeelsleden hebben uitgebuit op een manier die lijkt op slavernij..

Het Openbaar Ministerie eiste per slachtoffer 15.000 euro boete. Met rente zou dat in totaal neerkomen op 1,9 miljoen euro.

Voor de Brusselse rechtbank staan deze week een prinses, zeven van haar dochters en een hofmeester terecht voor mensenhandel. Ze zijn niet aanwezig. Hun personeel had geen werk- en verblijfsvergunning en werd niet of nauwelijks betaald.

De verdediging vroeg vrijspraak, omdat een bedrijf dat de slachtoffers contracteerde verantwoordelijk zou zijn voor de praktijken in het toenmalige Conrad-hotel.

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.