Nog

tot 30 januari

avatar
   
OMG

Schotten schoppen voetbal naar Noorwegen

ABERDEEN – Toen een jeugdvoetballer in Schotland op doel schoot, zal hij niet hebben vermoed hoe ver de bal zou komen. De bal ging over het doel en de omheining heen en belandde uiteindelijk in het hoge noorden van Noorwegen, 1800 kilometer verderop. Daar werd hij volgens de BBC teruggevonden.

De bal was eigendom van de amateurclub Banks O' Dee FC uit Aberdeen. De velden liggen aan de rivier de Dee. De bal kwam in de rivier terecht, spoelde naar de Noordzee en werd door de stroming meegedreven naar de andere kant van de Noordzee.

Uiteindelijk werd de bal gevonden tussen aangespoeld wrakhout op het Noorse eiland Vanna. De vinder stuurde een mail naar de Schotse club. ''Jullie hebben de beste verre trap in de wereld'', schreef hij. De bal is een beetje vies, maar nog steeds bruikbaar. De Noorse vinder wil binnenkort naar Schotland reizen om de bal terug te geven. Mogelijk is hij dan eregast bij een wedstrijd van Banks O' Dee.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.