OMG

Noord-Korea telt slechts 28 websites

21-09-2016 13:40

PYONGYANG – Het internet wordt overspoeld met berichten over Noord-Korea, variërend van de atoomproeven tot de gezondheid van de grote leider Kim Jong-un. De bijdrage van het land zelf aan internet blijkt opmerkelijk pover. Noord-Korea telt niet meer dan 28 websites.

De lijst met domeinen lekte uit na een fout met een zogenoemde nameserver, die domeinnamen vertaalt in IP-adressen. De meeste sites behoren toe aan overheidsorganen, zoals voor culturele relaties en het maritiem bureau. Ook staatsmedia zoals de Pyongyang Broadcasting Service en het partijblad Rodong Sinmun hebben er een. Verder heeft de staatsluchtvaartmaatschappij Air Koryo een site en is er een internetplek om Noord-Koreaanse films en recepten te bekijken.

Deskundigen hebben tevens gezien dat de sites geen belangrijke informatie bevatten. Er zijn nog enkele sites, maar die zijn slechts toegankelijk voor een handjevol geprivilegieerde Noord-Koreanen die toegang hebben tot de gesloten Noord-Koreaanse internetversie, aldus The Guardian.