OMG

Taart voor bekogelde politie Amersfoort

19-09-2016 19:20

AMERSFOORT (ANP) – Een vrouw uit Amersfoort vond het zo vervelend voor de politie dat een groep stappers zich dit weekend massaal tegen agenten had gekeerd, dat ze maandagmiddag met een zelfgebakken appeltaart op het politiebureau stond. ,,Normaal mag de politie niets aannemen, maar hier hebben we een uitzondering voor gemaakt'', aldus een politiewoordvoerster.

Een groep van 250 tot driehonderd stappers keerde zich in de nacht van zaterdag op zondag op het Eemplein in Amersfoort tegen de politie. Kort daarvoor was een zeventienjarige vrouw uit die plaats aangehouden. Toen de menigte zich ermee ging bemoeien, ontstond volgens de politie een grimmige sfeer. De groep bekogelde agenten met stenen en politieauto's raakten beschadigd. Een agent raakte gewond.

De politie was maandag nog op zoek naar getuigen van de massale vechtpartij. ,,Een aantal getuigen heeft zich inmiddels gemeld, maar er is nog niemand aangehouden'', aldus de woordvoerster. De zeventienjarige is na verhoor dit weekend weer heengezonden.

Op de Facebookpagina van de politie Amersfoort is een foto van de taart te zien. ,,Ietwat sprakeloos en ontroerd door dit geweldige gebaar hebben wij de taart in ontvangst genomen en hebben de collega's er inmiddels heerlijk van genoten'', staat erbij geschreven.