OMG

Twee keer seks in uur geeft beter zaad

01-12-2015 14:14

LONDEN – Stelletjes die een kindje willen hoeven volgens Britse wetenschappers echt niet aan allerlei exotische diëten te beginnen, moeilijke standjes uit te proberen in bed of tijdelijk aan onthouding te doen. Het werkt allemaal niet echt, maar wat wel werkt is twee keer seks in een uur hebben. Vooral de tweede keer blijkt het sperma van de man bijzonder effectief.

Onderzoek van het Londense North Middlesex Hospital heeft aangetoond dat twee keer in een uur seksen de beste manier is om je kansen op ouderschap te vergroten. Bij die tweede vrijpartij blijkt het zaad van de man tot drie keer vaker tot een bevruchting te leiden dan bij een 'normale vrijpartij'.

De wetenschappers hebben hun ontdekking volgens Daily Mail gedaan in een test met stellen waarbij het zwanger worden maar niet wilde lukken. De paartjes waren bezig aan een IUI-behandeling waarbij het sperma van de man in het ziekenhuis direct in de baarmoeder van de vrouw wordt geplaatst. Om de vruchtbaarheid van de mannen in kaart te brengen, werd het sperma vooraf gecontroleerd. Bij mannen die twee keer in een uur een sample inleverden, bleek de tweede 'lading' keer op keer een hogere kans op bevruchting op te leveren.