OMG

Stripheld Titeuf is om op te vreten

29-11-2015 23:24

GENÈVE – Vrijwilligers hebben in Genève een mozaïek gemaakt van 23.700 eclairs. Alle zachte langwerpige gebakjes vormen samen een beeltenis van stripfiguur Titeuf. Het kleurrijke en mierzoete dessert is ruim 80 vierkante meter groot. Dat is een wereldrecord. De 125 makers verdienen daarmee een plek in het Guinness Book of Records.

De Neue Luzerner Zeitung meldt dat het enorme mozaïek het grootste is in zijn soort die wereldwijd ooit is gemaakt. Het duurde dan ook uren om het mozaïek af te krijgen. De afgekoelde eclairs bezorgden menigeen koude vingers. Toen het gigantische kunstwerk eenmaal af was, moesten de mensen nog een paar uur wachten totdat een vertegenwoordiger van het Guinness Book of Records alle zorgvuldig gepositioneerde eclairs had nageteld.

Langs de kant stond cartoonist Zep, een alias van de Zwitser Philippe Chappuis. De schepper van Titeuf wachtte geduldig af totdat alle eclairs stuk voor stuk op hun plek lagen. ''Al deze mensen, dat is toch geweldig'', zei Zep. ''De tekening heb ik vrij snel gemaakt."

De opbrengst van deze lekkernij gaat naar de aidsbestrijding in de Zwitserse stad. Dit goede doel verklaart ook meteen het opgeblazen condoom dat Titeuf aan een touwtje met zich meedraagt.