OMG

Tijger promoveert geit van eten naar vriend

27-11-2015 14:00

MOSKOU – Het lot van geitje Timur leek bezegeld, maar door een klein wonder is hij van avondhapje naar beste vriend gepromoveerd. Timur werd volgens The Telegraph onlangs bij Siberische tijger Amur in het verblijf gezet om de met uitsterven bedreigde katachtige van een volle maag te voorzien, maar Amur had helemaal geen trek. Wat heet, de tijger in het Russische Primorsky Safari Park leek vooral behoefte te hebben aan gezelschap, zo is te zien op een video van de kennismaking van de twee dieren.

Direct nadat Timur in het verblijf werd losgelaten, besloot de geit er maar het beste van te maken. In plaats van zielig in een hoekje op zijn einde te wachten, ging de geit direct op het nachtverblijf van de tijger af. Niet direct gediend van zijn nieuwe verblijfsgenoot, zette de tijger het op een lopen, maar Timur wist van geen ophouden, hij bleef Amur volgen.

De tijger heeft zich inmiddels overgegeven en lijkt Timur te hebben opgewaardeerd van eten naar vriend. De twee dierentuindieren zijn volgens hun bewakers nu onafscheidelijk. Of Timur zijn leven ook de komende weken zeker is, dat blijft afwachten.