OMG

35 jaar na ‘vreemdste’ Britse ufo-melding

27-11-2015 17:03

LONDEN – Zaterdag is het exact 35 jaar geleden dat toenmalig politieagent Alan Godfrey de eerste gedocumenteerde, de merkwaardigste en misschien ook wel meest geloofwaardige ufo-melding deed in de Britse geschiedenis. In Mirror staat hij nog altijd pal achter zijn beweringen van destijds.

Op 28 november 1980 was Alan in het holst van de nacht bezig aan zijn patrouillerondje in Todmorden. Hij zegt dat hij tijdens zijn werk vanuit het niets uit zijn auto is getrokken en in een ufo werd gezet. Eenmaal binnen deden een lange man met een baard en een paar kleinere wezens medische onderzoeken. Tijdens een hypnosesessie is nu geprobeerd alle herinneringen terug te krijgen en zijn oud-collega Gary Heseltine heeft video's van die sessie gezien. "Ik heb het gezien en ben er heilig van overtuigd dat Alan de waarheid spreekt. Bovendien was hij destijds een gewaardeerde collega met een uitstekende reputatie."

Alan weet zeker dat hij het zich niet heeft ingebeeld. "Ik durf met mijn hand op de Bijbel te zweren dat wat ik heb gezien echt was." Dat laatste hebben wel meer ufo-spotters geroepen, maar in het geval van Alan zijn er getuigen die zijn verhaal min of meer bevestigen. Zo is Alan een paar minuten na het voorval in 1980 teruggekeerd naar de ontvoeringsplaats en tot zijn stomme verbazing zag hij een droge plek op het asfalt terwijl het goot van de regen. Een passerende buschauffeur bevestigde de droge plek. Ook zijn oud-collega's steunen zijn verhaal.