OMG

Schadevergoeding vanwege wolkenkrabber

26-11-2015 13:48

NANJING – Bouwers van een 450 meter hoge wolkenkrabber in het Chinese Nanjing moeten schadevergoeding betalen aan een inwoner van de stad. De man stapte naar de rechter omdat hij sinds de komst van het gevaarte bijna geen daglicht meer heeft in zijn huis.

Het gebouw van 89 verdiepingen werd al in 2010 gebouwd. De man klaagt al sinds die tijd over het gebrek aan daglicht. In eerste instantie wilde geen enkele advocaat hem bijstaan, maar uiteindelijk heeft hij toch een rechtszaak gewonnen. In China is er namelijk een wet die voorschrijft dat mensen minstens twee uur daglicht in hun woning moeten hebben. Met die wet in de hand durfde een advocaat de Amerikaanse bouwers voor het gerecht te slepen.

Volgens de Chinese website Sina krijgt de man nu een schadevergoeding van 15.000 euro. Het is nog onduidelijk of meer gedupeerden een gang naar de rechter maken. De wolkenkrabber is het op vier na hoogste gebouw in China. Op de wereldranglijst van hoogste wolkenkrabbers neemt het de twaalfde plek in.