OMG

Blinde gymleraar weg om mondwater

17-11-2015 15:28

NEW YORK – De razend populaire blinde gymleraar Steven Sloan uit de wijk Harlem in New York is zijn baan na dertig jaar kwijt. Een van de ouders van zijn leerlingen vond dat hij naar drank stonk en diende een klacht tegen de man in. Zelf weet hij van niks: hij had alleen mondwater gebruikt.

De 60-jarige Sloan is voor zijn leerlingen een rolmodel. Hij mocht zelfs de olympische vlam dragen in de aanloop naar de Spelen in 2006. Ondanks zijn beperking werkt hij al jaren op de middelbare school PS 102, aldus NY Post. Tot er een feest werd georganiseerd op de school. Een moeder hielp mee met opbouwen en zij vond toen dan de man naar drank rook. Ze doorzocht de vuilnisbak in zijn kantoortje en vond daar een bekertje met een vloeistof erin. Het rook naar alcohol.

Daar kwam nog een beschuldiging van seksuele intimidatie bij. Sloan had namelijk aan enkele moeders gevraagd of er iemand met hem op een blind date wilde. Een grapje, dacht hij. De directie dacht daar anders over en stuurde hem naar huis. Sloans collega's zijn woedend. Ze kennen hem als een man met een bijna obsessieve belangstelling voor persoonlijke hygiƫne. Zo spoelde hij inderdaad geregeld zijn mond met Listerine. Inmiddels is er een schikking getroffen. Sloan is met vervroegd pensioen. "Dat beter dan een oneervol ontslag", zei hij verdrietig.