OMG

Verdwaalde jager at zes dagen alleen mieren

13-10-2015 18:33

LAVERTON – Een verdwaalde jager heeft het zonder drinkwater zes dagen uitgehouden in de Australische woestijn. Hij hield zichzelf in leven door mieren te eten.

Reginald Foggerdy en zijn broer hadden samen een kamp opgezet in de wildernis. Vorige week woensdag besloot de 62-jarige avonturier in zijn eentje op pad te gaan. De volgende ochtend sloeg zijn familie alarm, omdat Reginald niet was teruggekeerd. Een grote zoektocht leverde in eerste instantie niets op.

Bijna een week later werd de man alsnog gevonden, meldt ABC. Zijn voetsporen leidden de hulpdiensten naar een boom op zo'n 15 kilometer afstand van het kamp. Het ging op zijn zachtst gezegd niet goed met Reginald. Hij was helemaal uitgedroogd en had waanideeën. Na een medische behandeling knapte hij gelukkig op.

Foggerdy vertelde dat hij achter een kameel aanzat toen hij verdwaalde. De laatste dagen kon hij alleen nog maar onder de boom liggen en zwarte mieren naar binnen werken. Zijn vrouw Arlyn is onzettend blij dat haar vent weer terug is. "Het is een wonder dat hij het zonder water en voedsel heeft overleefd."