OMG

Taiwanese vrouw bevalt tijdens vlucht

13-10-2015 13:09

TAOYUAN – Een Taiwanese vrouw heeft tijdens een vlucht van Taiwan naar Los Angeles een kindje op de wereld gezet. Een arts die toevallig ook in het vliegtuig zat, hielp bij de bevalling.

Na ongeveer zes uur vliegen zei de vrouw tegen het cabinepersoneel dat haar vliezen zojuist gebroken waren. Terwijl de arts zich over haar ontfermde, seinde de piloot luchtvaartmaatschappij China Airlines in. Hij vroeg om toestemming voor een noodstop op het dichtstbijzijnde vliegveld.

Een half uur voor de landing op luchthaven Ted Stevens Anchorage in Alaska werd het kindje, een meisje, al geboren. Moeder en dochter werden naar een ziekenhuis in de buurt gebracht. Ze maken het goed. Voor de andere passagiers betekende de bevalling een vertraging van drie uur. De meeste van hen toonden zich begripvol.

De vrouw beviel veel eerder dan verwacht; het kindje werd ruim acht weken te vroeg geboren. China Airlines zag geen aanleiding om haar uit voorzorg niet te laten vliegen. Dat doet het bedrijf alleen als een passagier minstens 32 weken zwanger is, meldt The China Post.