OMG

Bejaarde grappenmaker faket zijn dood

09-10-2015 14:24

MUGNANO DEL CARDINALE – Een 78-jarige Italiaan besloot het slaperige stadje waar hij woont eens lekker op te schudden. Hij zette afgelopen dinsdag zijn eigen dood in scene om te zien hoe zijn vrienden en buren zouden reageren.

Michele Raia, een gepensioneerde kleermaker uit Campania was al een beruchte grappenmaker in zijn dorp. Toch wist hij zijn omgeving ervan te overtuigen dat hij op tragische wijze aan zijn einde was gekomen. Hij hing een briefje op een muur bij de wekelijkse markt in het centrum van dorp, een veelvoorkomend verschijnsel in Italiƫ, weet Avellino Today.

Het treurige nieuws ging als een lopend vuurtje door het hele dorp. Vrienden en kennissen snelden naar zijn huis om zijn familie te condoleren en te helpen bij de voorbereidingen van zijn begrafenis. Maar tot hun grote verbazing was er niemand thuis. De goedgelovige buurtjes van Raia begonnen onraad te ruiken.

Op het overlijdensbericht ontbrak namelijk gebruikelijke informatie, zoals de doodsoorzaak en de datum van de begrafenis. Ook de plaats van zijn dood ontbrak. Op het briefje stond wel de dubbelzinnige tekst: hij groet zijn vrienden en vijanden. Ondertussen trof een van zijn beste vrienden hem levend en in blakende gezondheid aan en viel hij door de mand.