OMG

Jongetje in Elsa-jurk succes op Facebook

08-10-2015 16:41

NEW YORK – De meeste Amerikaanse jongetjes willen een macho kostuum voor Halloween. Een schurk, cowboy of iemand van tv. Maar jongetjes die graag een jurk aan willen, hoor je minder. Een stoere vader vol tattoos uit de VS reageerde hartverwarmend toen zijn zoontje van drie vertelde wie hij wilde zijn op Halloween.

De driejarige Caiden Henson wil graag als prinses verkleed gaan. Om precies te zijn: als Elsa uit de Disneyfilm Frozen. Toen het jongetje dat vertelde aan zijn ouders, reageerden die gelukkig positief, ondanks hun eigen ruige uiterlijk met piercings en tattoos. Caidens vader Paul zette zelfs een foto van zijn zoon in een blauwe Elsa-jurk op Facebook.

Paul zette het afgelopen weekend de foto online, met daarbij de tekst: "Iedereen die ons kent, weet dat we Caiden meestal zijn eigen keuzes laten maken. Hij heeft bepaald wat hij voor Halloween aan wil. Hij wil als Elsa, en ik moet als Anna gaan. Zo zal het gebeuren."

Lokale media pikten het nieuws over deze tolerante ouders op en reacties uit de hele wereld bleven niet uit. De foto is meer dan 26.000 keer gedeeld online en de reacties zijn laaiend enthousiast. Zo plaatste ene Emma Trevor een foto van haar eigen zoontje, in een helblauwe jurk, op zijn vijfde verjaardag. Ze is blij dat er meerdere ouders zijn die hun kind accepteren zoals hij is. Veel mensen laten weten Paul 'de beste vader ter wereld' te vinden.