OMG

Jochie mag niet voetballen door brilletje

06-10-2015 14:11

WESTON-SUPER-MARE – De zevenjarige Chase Brown wil eigenlijk maar één ding: voetballen met zijn vriendjes. En precies dat is wat ze bij Milton Nomads JFC onmogelijk hebben gemaakt. De voetbalclub weigert kleine Chase nog mee te laten voetballen omdat het ventje een bril draagt. Zijn moeder is woest en laat het er niet zomaar bij zitten.

Volgens de voetbalclub moet Chase een speciale sportbril dragen, zo'n zelfde bril als waarmee Edgar Davids speelde, maar zijn moeder zegt zo'n brilletje niet te kunnen betalen. "Ik ben verdrietig want ik wil gewoon met mijn vriendjes voetballen en ik heb nog wel nieuwe voetbalschoenen van de oppas gehad", aldus Chase bij SWNS. Mama Danielle is woedend. Ze heeft al zo'n 35 euro moeten aftikken om Chase lid te maken van Milton Nomads en nog eens 80 euro voor zijn wedstrijdoutfit. De 170 euro die het speciale brilletje kost, kan ze niet betalen. "Ik ben een alleenstaande moeder met vijf kinderen en dat geld kan ik echt niet missen. Ik heb al gevraagd of ik financiële steun van de gemeente kan krijgen, maar die zeggen doodleuk dat je nou eenmaal niet aan sport kunt doen als je het niet kunt betalen."

Danielle zegt verder dat Chase al jaren met een bril op speelt en dat hij er ook op school mee sport. Het was nooit een probleem totdat de clubleiding erover begon te 'mekkeren'. "Ik heb het bij de voetbalbond neergelegd en ik wil het echt oplossen, maar ik ga er niet over", aldus Alan Alder van de club. Maar van de bond worden Chase en zijn moeder ook niet veel wijzer. "De scheidsrechter moet bepalen of iets mag of niet, wij niet", laat John Pike van de voetbalbond van Somerset weten.

Milton Nomands belooft ondertussen met een oplossing te komen, maar volgens de club kan het wel even gaan duren. Chase schiet er allemaal niet veel mee op. Een aantal andere clubs uit de buurt van Weston-Super-Mare heeft het ventje al laten weten dat hij bij hen wel van harte welkom is, maar Chase wil met zijn vriendjes ballen.