OMG

‘Schattige’ wezel bruut in de aanval

04-10-2015 13:50

GOTENBORG – De Zweedse politica Annika Tännström heeft een aanvaring met een wild dier gehad. Het beest zette zijn scherpe tanden in haar been. In plaats van bang te zijn, was de vrouw echter vooral vertederd. De aanvaller was een schattige wezeltje, en hoewel het diertje erg zijn best deed, deed de aanval niet eens pijn.

Annika rent geregeld een rondje door de voorstad van Göteborg en door het bos. Ze ziet er wel vaker wilde dieren, meestal herten, vossen en elanden, vertelde ze aan de krant Expressen. Afgelopen vrijdag was ze op haar gemakje aan het joggen toen ze ineens het kopje van een dier zag verschijnen langs de weg: "Ik dacht dat het een muis ofzo was en ik stopte omdat ik hem niet wilde laten schrikken. Eigenlijk wilde ik een foto van het diertje maken. Het was een wezeltje. Maar in plaats van bang weg te rennen, spurtte hij naar me toe en begon me in mijn been te bijten."

De vrouw was bepaald niet onder de indruk: "Het was schattig. Hoe kun je nou bang zijn van zo'n aandoenlijk beestje. Ik zei dat hij me maar eens los moest laten en toen rende hij inderdaad weg. Ik voelde me een idioot om tegen een wezel te kletsen, maar wat moet je anders?" Annika heeft het niet over pijn of verwondingen in het interview, dus die zullen wel meevallen.