OMG

Gifslang verrast Australische automobiliste

22-09-2015 12:20

CALOUNDRA – Een Australische automobiliste heeft de schrik van haar leven gehad. Tijdens het tanken spotte ze een giftige zwarte adder bij haar auto, maar toen ze de pompbediende om hulp had gevraagd, was de slang spoorloos. Op de snelweg kroop het reptiel ineens over haar voorruit en in totale paniek zette ze haar auto aan de kant. Slangenexpert Richie Gilbert schoot te hulp en zette beelden van de reddingsoperatie van de slang online, meldt ABC Australia.

"Ik vroeg bij het tankstation of iemand me wilde helpen, maar toen ze kwamen kijken was de slang verdwenen. Ik besloot maar weer in de auto te stappen en mijn rit te vervolgen", vertelt de vrouw in het filmpje. Eenmaal op de snelweg ging het mis. "Ik zat met mijn baas te bellen toen ik ineens de kop van de slang op mijn voorruit zag. Ik ben meteen gaan gillen."

Toen de vrouw haar Nissan aan de kant van de weg had gezet, werd de hulp van Gilbert ingeroepen. Al snel had hij de slang opgespoord, het beest lag onder de motorkap tegen de voorkant van de auto aan. "Hij was wel behoorlijk warm, maar los daarvan gaat het voortreffelijk met de slang. Hij mankeert niets", vertelt de zichtbaar geamuseerde Gilbert. Hij voegt er nog aan toe dat de vrouw niet echt gevaar heeft gelopen. "Zwarte adders zijn hele rustige slangen en zullen niet bijten tenzij je het er zelf naar maakt."

Het liep met een sisser af. De slang is vrijgelaten in de natuur en de vrouw is er met de schrik vanaf gekomen.