OMG

Selfiestick komt Japanse trein niet meer in

18-09-2015 17:17

TOKIO – Of het ooit echt wat wordt met de selfiestick valt te betwijfelen. Musea en sommige sportstadions hebben de gadget al in de ban gedaan en ook in de supersnelle treinen van Japan is de stok niet langer welkom. Volgens de Japanse spoorwegmaatschappij JR zijn de sticks te gevaarlijk en te irritant.

Veel Japanners maken nog snel even een selfie voor ze op een van de hogesnelheidstreinen stappen. Soms poseren ze met hele groepen voor de trein en daar heeft het spoorbedrijf het helemaal mee gehad. Vanaf zaterdag wordt de stick in de ban gedaan.

Er zijn volop redenen te bedenken om de stick te weren. Allereerst hebben veel reizigers een bloedhekel aan de gadget. Maar ook de veiligheid is in het geding, volgens Japan Railways. Mensen die niet zo handig zijn met de stick kunnen zichzelf of medepassagiers verwonden, of met de stick terechtkomen in de elektriciteitsdraden.

Volgens Japan Times gaat het spoorbedrijf met posters en tv-spotjes bekendheid geven aan het verbod. De stick is niet alleen niet meer welkom in de treinen en op de perrons; in stationshallen moeten reizigers die een selfie willen maken ook gewoon weer de arm strekken.