OMG

Nachtclub Tsjechië heeft braaktoilet

14-09-2015 15:27

PRAAG – In de Praagse nachtclub Kotelna is een handig nieuw toilet. Voor de feestvierders die te diep in het glaasje kijken heeft de club een heus 'braaktoilet' geïnstalleerd. Met behulp van praktische handbeugels én een aan de muur bevestigde gebruiksaanwijzing kan het beschonken fuifnummer met een gerust hart kotsen.

Ene Vladimir Kinci postte op Reddit een foto van het bijzondere toilet. Hij vermeldde er meteen bij dat het wel 'een doorspoelmechanisme' heeft. "Ik had nog nooit zoiets gezien. Daarom heb ik er een foto van genomen", zegt hij tegen Daily Mail. "Volgens mijn vrienden is er geen braaktoilet aanwezig in de vrouwenwc."

De club krijgt wel kritiek op de kotswc. "Waarom drinken mensen zoveel dat ze op het punt komen dat ze moeten kotsen? Ik vind dat echt verschrikkelijk. Ik heb echt veel meer lol als ik het wat rustiger aan doe", schreef iemand onder het Reddit-bericht. Dat de horeca-uitbaters dit aanmoedigen, wordt ook niet gezien als heel handig. "Ze zouden eigenlijk hun alcohollicentie moeten afpakken. En ja hoor, ik maak zelf wel degelijk ook graag plezier op feestjes", aldus een barman op Reddit.

In Duitse studentenhuizen en horeca komen soortgelijke installaties vaker voor. Daar heet het Speibecken of 'spuugbakken'. Ze zijn meestal voorzien van een douchekop om het braaksel meteen weg te kunnen werken.