OMG

Bendelid allergisch voor blanken

05-09-2015 15:45

CLEARWATER – Taurus Jabriel Brown kan zijn ambitie om ooit politieagent te worden waarschijnlijk nooit meer waarmaken. Het negentienjarige joch uit het Amerikaanse Clearwater is opgepakt vanwege drugsbezit en probeerde bij zijn arrestatie ook nog eens te vluchten. De reden? Hij kan niet tegen blanken.

Agent Joseph May kwam Brown tegen bij een bezinepomp. De ontmoeting leek onschuldig, hoewel May de jongen wel herkende als lid van een van de straatbendes die Clearwater rijk is. Brown gaf de agent een hand en vertelde dat hij graag bij de politie wilde. May zag toen dat Brown marihuana bij zich droeg. Hij wilde het joch arresteren, maar die maakte dat hij weg kwam.

Niet veel later kon May hem toch oppakken. “Wat een gedoe en dat allemaal voor een beetje wiet”, mopperde Brown toen hij in de boeien was geslagen. “Je wilde mij wel erg graag arresteren. Oké, ik beken." Daarna smeekte Brown May om hem niet naar de gevangenis te sturen. “Zeg tegen de rechter dat ik meteen heb bekend”, zei hij. May wilde toen weten waarom Brown voor hem vluchtte na hun ontmoeting. “Ik kan niet tegen blanken”, zei de arrestant. “Ik kan er niet tegen als ze aan me zitten. Blanken doen rare dingen, weet je.”

Volgens The Smoking Gun zit Brown in afwachting van zijn rechtszaak achter de tralies. Hij moet zich verantwoorden voor drugsbezit en het niet meewerken aan een arrestatie.