OMG

Modelhelikopter bezorgt vader kopzorgen

03-09-2015 13:49

WASHINGTON – Een man die met een modelhelikopter aan het vliegen was boven een park in de VS, werd door een boze vader beschuldigd van 'het filmen van kinderen'. De bezorgde papa claimt dat de man zijn voetballende dochter aan het bekijken was. De hobbyist heeft daarna een YouTube-filmpje geplaatst om met gps-bestanden zijn onschuld te bewijzen.

De boze vader spreekt Jonathan aan op zijn 'vlieggedrag'. "Als vader, hou ik er niet van dat mensen oefeningen van kinderen filmen. Ik vind het eng. Ik hou er niet van als mijn dochter gefilmd wordt", is te horen op een filmpje op YouTube. Jonathan Hair, zoals de hobbyist heet, vertelt meteen dat hij absoluut geen kinderen filmde. Met gps-beelden wil hij aan de man laten zien dat hij in een ander gebied aan het vliegen was dan waar de kinderen aan het voetballen waren.

Vervolgens biedt Jonathan aan om de politie te bellen als de vader echt denkt dat hij met iets crimineels bezig is. "Ik weet het niet", zegt de vader dan. "Modelvliegen is geen misdaad. Het is een publieke omgeving. Iedereen die met mij heeft 'gevlogen' weet dat ik altijd op een veilige manier vlieg. Ik ga nooit naar plekken waar veel mensen zijn", aldus Hair in het filmpje.

Hij vervolgt: "Iedereen die een probleem heeft met mijn vluchten kan naar me toe komen en met me praten. Zolang ze me maar niet beschuldigen van pedofilie wordt het vast een fijn gesprek." Hij sluit af met de boodschap: "Geloof die 'drone paranoia' niet. Een modelhelikopter is geen spionageapparaat."