OMG

Man vindt tarantula in postpakket

03-09-2015 16:11

BRISTOL – Een man die verhuisd was naar Bristol en op zijn nieuwe adres een postpakketje opende, had dat liever niet gedaan achteraf. In het pakketje, geadresseerd met retour afzender, vond hij een Braziliaanse zalmroze vogelspin, de derde grootste spin ter wereld. Aan de postzegels te zien was de post al drie weken niet geopend.

Hij bracht de tarantula zo snel mogelijk naar een dierenarts, waar de spin onderzocht werd. De vogelspin bleek 'erg onwel' te zijn. "Toen ik de tarantula onderzocht was het duidelijk dat het beest echt niet fit was en last van uitdroging en haaruitval had. Schimmel kan bovendien heel negatief voor deze spinnen uitpakken en dat in combinatie met de stress is het een wonder dat 'ie überhaupt nog leeft", zegt Sonya Miles, een dierenarts uit Highcroft tegen Mirror.

Miles nam de spin, die ze Sid noemde, naar het North Somerset Reptile Rescue Centre. Richard Killen, eigenaar van dierenpraktijk in Highcroft, is blij dat hij zo'n bijzonder dier heeft weten te behandelen. "We zijn een van de weinige dierenpraktijken in de regio die de expertise heeft om om te gaan met zo'n ongewoon 'huisdier'.