OMG

Dieven stuiten op verkeerde vrouw

03-09-2015 17:41

ACAILANDIA – Martial Arts-vechtser Monique Bastos was op weg naar een training van jiu-jitsu met twee vrienden in het Braziliaanse Acailanda toen twee mannen hen aanvielen. Ze wilden de telefoons van de drie. De dieven hadden echter geen idee dat ze te maken hadden met een Martial Arts-vechtster.

"Ik probeerde mijn telefoon vast te houden, toen ik mij realiseerde dat ze geen wapens bij zich hadden. Toen ze probeerden te ontsnappen, tilde ik het achterwiel van mijn motor op, waardoor ze vielen. De gast die mijn telefoon jatte rende, maar ik kon de ander wel bij de kraag grijpen", zegt ze tegen MMA Fighting. Ze hield de crimineel in een houdgreep en zette hem op de stoep. Daar plaatste ze haar benen in een driehoek rond de nek van de dief en wachtte zo op de politie.

Wesley Sousa de Araujo werd vijftien minuten later gearresteerd. Het bleek niet de eerste keer te zijn dat Bastos een diefstal heeft voorkomen. "Het is me vaker overkomen, dit is de tweede keer dat ik teruggevochten heb. Toen waren het ook twee gasten, maar toen met wapens. Maar ik gebruikte mijn jiu-jitsu en wist mijn telefoon terug te krijgen. Het is een groot risico, maar ik deed het om mijzelf en mijn vrienden te verdedigen. Dus gebruikte ik wat ik geleerd had."