OMG

‘Rokers zijn als Joden in nazi-Duitsland’

01-09-2015 11:13

OSLO – Een Noorse politicus heeft zich de woede van een groot deel van zijn landgenoten op de hals gehaald. Op TV2 vergeleek Geir Finne van de Visserspartij rokers met Joden onder het juk van de nazi's in de Tweede Wereldoorlog.

"Zoals met rokers wordt omgegaan, is belachelijk. Dat hebben we sinds de bezetting niet meer meegemaakt", aldus de kennelijk verstokte roker Finne. "Het is legale discriminatie. We leven onder een erger juk dan de Duitsers onder de Stasi", gromt de voormalige walvisjager verder. Partijgenoot Kristian Andresen is het volgens The Local helemaal met zijn fractiegenoot eens. "Je moet in de politiek soms stevige taal gebruiken."

Andresen en Finne kunnen verder op niet zo heel veel bijval rekenen. De Joodse schrijfster en actrice Monica Csango is woest. "Ze moeten bij de Visserspartij misschien eens een jaar de tijd nemen om geschiedenisboeken te lezen. Ook op social media krijgt Finne de wind van voren. "Hij moet maar eens een excursie naar Auschwitz boeken", schrijft iemand.