OMG

Rechter oordeelt: paarse schommel mag blijven

31-08-2015 13:56

KANSAS – Een Amerikaans gezin in Kansas City kan opgelucht ademhalen. De paarse schommel in de achtertuin hoeft niet overgeschilderd te worden. De vereniging van huiseigenaren was boos op de familie over de kleur van het ding. Het conflict liep zo hoog op dat uitspraak van de rechter nodig was.

Marla Stout verfde de schommel twee jaar geleden paars op verzoek van haar dochters. Pas deze zomer ontving ze een klacht van de lokale VVE. De schommel zou uit de toon vallen in de buurt. In een brief stond dat Marla de kleur had moeten voorleggen aan de VVE. En in een tweede brief stond dat de kosten van een rechtszaak voor de Stouts waren, en dat 'het hun meer zou kosten dan het gelijk dat ze proberen te krijgen'.

Toen Marla en haar man Jack aanboden de schommel grijs te schilderen, werd dat gebaar afgewezen. "Enorm frustrerend. Er staan 2000 tot 3000 huizen in onze gemeenschap. Je ziet zo veel verschillende kleuren. Er zijn mensen met paarse voordeuren en bomen die net zo paars zijn als onze schommel."

Er volgde een hoorzitting en de rechter besloot in het voordeel van de Stouts. De schommel blijft gewoon paars. Marla is erg opgelucht dat de ruzie met een sisser is afgelopen, vertelde ze aan Fox4KC tijdens de buurtbarbecue. Ze hoopt op excuses van de VVE, maar die heeft nog niets laten horen.