OMG

Chinese moeder laat fortuin verrotten

30-08-2015 11:19

NANJING – Een vrouw uit de Chinese provincie Jiangsu dacht slim te zijn door haar gespaarde centen in een doos onder haar keukenvloer te bewaren. Toen ze haar fortuin van zo'n 100.000 Chinese Yuan (zo'n 14.000 euro) vier jaar later weer opdook, was er helaas weinig meer van over.

Volgens haar zoon had de vrouw de biljetten in een plastic zak gedaan en vervolgens in een ijzeren doos gepropt. Toen zoonlief dit jaar aankondigde te gaan trouwen, herinnerde zijn moeder haar verstopte fortuin. Ze dook gelijk in de keuken om het geld op te duikelen zodat haar zoon van een prachtige bruiloft kon genieten. Tot haar grote verbazing was het papier helemaal verpulverd.

Haar zoon is met het zakje verrotte geld naar de bank gegaan en hoopt nu dat ze hem daar verder kunnen helpen, weet de Shanghaiist. Het is niet voor het eerst dat zoiets in China gebeurd. In juli van dit jaar zocht een man uit Guangdong de 80.000 yuan op die hij in zijn schuur had bewaard. Tot zijn grote verdriet bleek dat de helft van zijn fortuin was opgegeten door termieten.