OMG

Vuilnismannen redden kitten

29-08-2015 14:46

STOCKHOLM – Een aantal vuilnismannen uit de Zweedse hoofdstad Stockholm heeft een vuilniswagen uitgekamd vanwege een kat. Het beest was in de container gevallen en de mannen konden het niet over hun hart verkrijgen zonder iets te doen naar de vuilverbrandingsoven te rijden.

De chauffeur van de vuilniswagen hoorde een raar geluid vanuit de container komen, maar hij kon niet achterhalen wat het precies was. Hij belde zijn collega Bekir Mercil. “We zijn toen met een paar mensen op onderzoek uitgegaan, en kwamen erachter dat er een kat in de vuilcontainer zat”, zegt de vuilnisman tegen The Local.

De mannen zijn toen naar een vuilstortplaats gereden om de vuilniswagen binnenstebuiten te keren. “Een hele klus, want er zat zeker een paar ton etensresten in”, zegt Mercil. Met toestemming van hun baas, leegden ze de truck beetje bij beetje. En na een half uurtje tussen het vuil zoeken, kwam de kat tevoorschijn. “Hij zat onder de viezigheid en was doodsbang.” Mercil en de andere redders konden het angstige beest vangen en brachten hem naar een opvangcentrum. Daarna gingen ze met de halfvolle wagen naar de vuilverbranding.

Mercil hoopt dat de kat een goed baasje vindt. Eigenlijk had hij zelf de kat wel willen adopteren, maar vanwege zijn twee grote honden is dat geen goed idee.