OMG

800 euro boete voor foto foutparkeren politie

17-08-2015 11:43

ALICANTE – Een vrouw in het Zuid-Spaanse Alicante heeft een boete van 800 euro gekregen omdat ze een foto op Facebook had gepost van een politieauto op een invalidenparkeerplaats. "Parkeer waar je maar wil en je wordt niet eens beboet", schreef de Spaanse bij de foto.

De boete werd gegeven in het kader van de nieuwe Spaanse burgerveiligheidswet, die 'ongeautoriseerd gebruik van foto's van politiemensen die de veiligheid van hen, hun familieleden of politieoperaties in gevaar kunnen brengen' verbiedt, meldt The Guardian.

Volgens een politiewoordvoerder hadden de agenten de auto op de invalidenplek geparkeerd omdat ze op een melding van vandalisme in een park afkwamen en de daders op heterdaad wilden betrappen. In geval van nood mag, volgens de woordvoerder, de politie overal parkeren. Op de vraag hoe de foto de agenten in gevaar zou hebben gebracht, antwoordde hij dat de vrouw de eer van de politiemensen had aangetast.

Wat de hoge boete betreft, verwijst hij door naar het gemeentebestuur. "Wij hadden ook liever een andere oplossing gezien, maar de gemeente heeft het recht om de boete op te leggen."