OMG

Patiënt verpleeghuis vindt slang in z’n broek

10-08-2015 16:55

TITUSVILLE – Een patiënt in een Amerikaans verpleeghuis deed een opmerkelijke ontdekking toen hij 's ochtends opstond en naar de wc ging. Er bleek een kleine, levende slang in zijn broek te zijn gekropen.

"Hij zat in zijn onderbroek", zegt een verpleegster van het Titusville Rehab and Nursing Center in Titusville tegen WFTV. "Ik had zoiets van: hè, een slang? Maar het was er echt eentje." Het bleek een jonge, ongeveer 7,5 centimeter grote ringnekslang te zijn, die niet giftig is. De patiënt was niet gebeten. Nadat hij van de schrik bekomen was, wilde hij het beestje zelfs houden als huisdier.

Volgens de verpleegster wilde de leiding van het verpleeghuis het incident geheim houden, omdat ze geen zin hadden in een bezoekje van de gezondheidsinspectie. Maar een van de werknemers belde toch maar de politie. Het slangetje zou volgens de hoofdverpleegkundige via een deken naar binnen zijn gekomen. Het washok bevindt zich buiten.

Maar volgens de verpleegster zijn slangen niets nieuws in het verpleeghuis. "Ik werk hier nu twee jaar en vanaf het begin heb ik ze hier gezien", zegt ze. Ze vindt dat nu maar eens de ongediertebestrijding ingeschakeld moet worden.