OMG

‘Seks met robot over 50 jaar heel gewoon’

04-08-2015 18:57

NEW YORK – Er is misschien wel een nieuwe seksuele revolutie in aantocht. Volgens wetenschapper Helen Driscoll zal het over een jaar of vijftig heel gewoon zijn om seks met een robot te hebben. Zij denkt dat normale vrijpartijen tegen die tijd als primitief worden beschouwd.

Er is nu al veel meer mogelijk dan vroeger, schrijft Driscoll op de site van Huffington Post. "Je kunt online al sekspoppen kopen. En waarschijnlijk zal interactieve robottechnologie de komende jaren steeds belangrijker worden in de seksindustrie, waardoor zulke poppen echt 'tot leven kunnen komen'."

De vrouw verwacht dat deze technologische ontwikkelingen invloed zullen hebben op onze normen en waarden over seks en relaties. Ze wijst erop dat die de laatste honderd jaar ook ingrijpend veranderd zijn. "Robofilie is nu nog vreemd, maar in de nabije toekomst is het misschien normaal."

Virtual reality

"Virtual reality wordt steeds realistischer en meeslepender", gaat Driscoll verder. "Het kan seks met een menselijke partner niet alleen nabootsen, maar ook verbeteren. Het is daarom goed denkbaar dat sommige mensen deze vorm van seks zullen verkiezen boven seks met een mens, die minder perfect is."

De knappe kop sluit niet uit dat mensen zelfs verliefd worden op hun virtual reality-scharrel. "Dit klinkt nu schokkend en raar, maar we moeten er niet van uitgaan dat virtuele relaties minder waarde hebben dan echte." En voor eenzame mensen is zo'n virtuele partner toch beter dan niets, benadrukt ze.