OMG

Tiener redt twintig wandelaars

01-08-2015 11:43

WAILUA – Sonny Boiser is de held van het gehucht Wailua op Hawaii. De tiener wilde ’s avonds nog even zwemmen, maar daar kwam niet veel van terecht. In plaats van het nemen van een frisse duik redde het joch twintig wandelaars.

Boiser had zijn auto aan de rand van een rivier neergezet en hoorde toen opeens een luid geroep. Dat bleek vanuit de overkant van de rivier te komen. Daar stonden twintig verkleumde wandelaars. Ze moesten naar de overkant, maar door de sterke stroming was dat onmogelijk geworden.

“We hadden de hele dag gewandeld”, vertelt Micah Phillips-Lam aan The Garden Island. We wilden terug naar het punt waar we de rivier waren overgestoken, maar door de plotselinge sterke stroming konden we niet meer terug.” Gelukkig wist Boiser raad. Hij zette zijn auto nog dichter bij de rivier. Daarna gooide hij een stuk touw naar de andere kant van de rivier. De wandelaars bonden die om een boom, terwijl Boiser het andere eind vastmaakte aan de trekhaak van zijn auto. Zo konden de wandelaars toch de rivier oversteken, zonder meegesleurd te worden door de sterke stroom.

“Ik was blij dat ik kon helpen”, zei Boiser droogjes na zijn hulpactie. Die deed hij trouwens niet voor niets. Een van de wandelaars was zo blij dat hij het joch 20 dollar toestopte.