OMG

Geen boete voor Zweed door banaan

31-07-2015 14:47

VÄSTERÅS – Een man uit het Zweedse Västerås is onder een verkeersboete uitgekomen dankzij een banaan. De man wist de rechter ervan te overtuigen dat hij niet de bestuurder was van de auto die bij een snelheidscontrole door flitsers werd gefotografeerd.

De Zweed zou iets te hard hebben gereden en moest daarvoor een boete van bijna 160 euro aftikken. Dat weigerde de man, vooral ook omdat hij helemaal niet achter het stuur zat. De bestuurder zat namelijk heerlijk aan een banaan te peuzelen. “Dat ben ik dus niet”, zei de man tijdens de rechtszaak die hij had aangespannen. “Ik ben op dieet en eet al jaren geen banaan meer.” Volgens de Zweed volgt hij een koolhydraatarm dieet.

Bovendien werd de snelheidsovertreder gesnapt in een periode waarin de Zweed zijn wagen probeerde te verkopen. Het voertuig was dus wel degelijk van hemzelf, maar degene achter het stuur moest wel een van de aspirant-kopers zijn geweest die tijdens een proefritje aan het gassen was.

Tegen deze twee argumenten had de rechter geen verweer, schrijft The Local. Daar kwam ook nog eens bij dat de foto niet erg scherp was. De Zweed werd daarom vrijgesproken.