OMG

Verkoopster weg om broek uit eigen collectie

30-07-2015 15:50

NEW YORK – Warenhuis JCPenney heeft een verkoopster naar huis gestuurd vanwege ongepaste kleding. Opmerkelijk genoeg kwam de korte broek uit de eigen collectie van het bedrijf. En niet van de afdeling lingerie, het kledingstuk werd verkocht als 'kleding voor op het werk'.

De zeventienjarige Sylva Stoel maakte laatst een selfie waarop ze te zien was in de korte broek die ze naar haar werk aan wilde doen. Ze zette de foto op Twitter. Toen ze naar het warenhuis ging, moest ze meteen al bij de manager komen, vertelt ze aan Today. "De manager zei dat ik de kledingcode van het bedrijf overtrad. En hij wilde weten hoelang het zou duren om naar huis te gaan en me om te kleden. Ik zei 'de hele dag' en besloot niet meer terug te komen."

Het meisje vindt zichzelf een feminist en noemt het winkelbedrijf sexistisch en hypocriet. "De broek zag er in mijn ogen professioneel uit. Je zag alleen mijn benen maar, verder niks." JCPenney trekt zich niets aan van de kritiek: "Korte broeken zijn niet toegestaan voor medewerkers. Niet voor mannen en niet voor vrouwen. De lengte van de broek doet niet terzake. Geen enkele korte broek mag."